parallax background

Intre porc si ghete. Drumul meu catre smoking!

ZARA. O calatorie unica la pret redus
May 7, 2014
Hello world!
November 24, 2016
 

Mi-am dat seama mai clar despre pasiunile mele cand aveam 13 ani si locuiam in comuna Zanesti, jud. Neamt, cu mama si cu tatal meu vitreg, Virgil. Mi-a placut dintotdeauana sa strang bani, sa fiu independent.

Imi oferea un sentiment de putere cand ma stiam cu tașca plină (vorba bunicii). Avand bani, urma sa-mi cumpar ceva. Ca de cele mai multe ori, ceva de imbracat. Tin minte ca erau zile cand imi gheoraiau mațele ca sa strang cațiva leuți pentru o țoala.

Așa că, de data asta eram chitit pe niște ghete, firma BIT. Poate ți le mai amintesti. Erau impunatoare si frumoase. Nu mai știu cat costau insa retin ca erau echivalentul unui porcușor. Stând la țara in acea perioadă știam piața.

Imi suradea ideea, la fel ca si parinților mei, sa iau porcușorul ca mai apoi să-l cresc, dupa care să-l vand si sa obțin bani frumoși. Aici era latura mea de businessman. In ciuda marelui caștig imaginar, am decis sa ma impopotonez cu acele ghete si am cazut prada celeilalte pasiuni, imbracamintea.

Mai știu că de fiecare dată cand terminam orele, ieșeam de la scoala si mergeam in magazine cu haine. Imi erau rusine de faptul ca s-au plictisit vanzatoarele de mine de cate ori veneam fără sa cumpar. Cred că ăsta este unul dintre motivele pentru care le spun fetelor de la magazinul pe care il conduc să le ofere spațiu clienților. Uram sa stea vanzatoarea la spatele meu si să-mi sufle in ceafa sau sa rearanjeze hainele pe care eu le mișcam.
Uneori stăteam de frig, pana venea trenul in gară, alteori chiar eram interesat de un produs. Oricum, imi placea in lumea hainelor si căutam de fiecare dată să mă imbrac bine din doua mari motive:

1. Aprecierea fetelor. Câti baieți nu-și doreau asta?
2. Respectul baieților. Daca erai bine imbrăcat intr-o perioadă cand hainele se gaseau mai greu (1998-99), era semn ca nu erai găluscă.

 
 

A urmat o perioadă in care schimbam hainele intre noi pentru ca nu prea se gaseau. Purtam adidași la mana a patra si eram bucuros si validat. La acele vremuri si în acele cercuri erai rapid cântărit in funcție de ce aveai pe tine.

Aveam puține haine, mă invarteam in două-trei treninguri pe care le consideram puterea sifonierului. In rest, ca mai toata lumea, tricouri, bluze, jeans, etc.

Era lumea treningurilor. Parca vad si acum o discoteca plina de sepci, treninguri si adidasi. Majoriatatea albe. Nu era recomandat sa calci pe cineva pe picior. Nici macar din greseala. Era foarte posibil sa vina cu unu mai mare, tot in trening, care incepea sa te paleteze pe sistemul pumnii mei minte nu are.

Primul contact serios cu industria modei l-am avut pe la varsta de 19 ani cand am ales sa devin agent de vanzari de materiale textile. Invățasem bine țesăturile (lucru care m-a ajutat mai tarziu) si mergeam pe la clienți cu zambetul pe buze.
Mi-a placut treaba cu agentul de vânzări, insă, cum eram un tânar zbuciumat, am decis repede să-mi cumpar materiale de la firma la care lucram, NOCIMO, si să-mi creez propria linie de imbracamite.

Mai departe a fost un dezastru, din care bineințeles mi-am luat lecții importante.
Incepând de la numele fimei ORLY S POISON de care ma amuz copios chiar in timp ce scriu. Pesemne ca vroiam sa otravesc lumea :). Continuand cu costumele mega indraznețe pe care le-am creat cu ajutorul unui mic atelier din Satu Mare. Sticleau precum peștisorul auriu.

Am inceput cu ofertarea costumelor in Galați. In afara faptului ca aveam o iubita pe acolo, nu gasesc si nu-mi aduc aminte cum am inceput să le ofertez tocmai de la 200 de km de Piatra Neamt. In fine, important este că am reușit sa vand unui frumos magazin de la strada principală de la care nici acum nu mi-am incasat banii :).

M-am linistit o perioadă dupa care, rebelul de mine a plecat pentru o vreme in Italia. Voiam sa castig bani ca sa-mi iau, ca toti baietii aerisiti, ceva haine. Am dat cu ciocanul in pereti timp de 6 luni. Am strans 3000 Euro si am venit acasă.

Dupa ce mi-am renovat apartamentul, m-am mutat la Bucuresti. Citisem eu in Forbes ca daca vrei sa ai bani, trebuie sa mergi in mediul unde stau oamenii cu bani.
M-am integrat destul de rapid, insa cu mare dificultate. Accentul, mentalitatea, viteza cu care se miscau lucrurile, erau toate noi pentru mine.
Am inceput sa fac un mic comert cu haine. Le luam din punctul A si le vindeam cunostintelor, din portbagaj. Incepeam sa culeg roadele si mi-a venit o idee mai buna. Să-mi deschid un magazin.
Insă, imi era frică sa fac asta pentru că nu stiam mai nimic despre asta.

Asa că, am luat o altă hotărîre. Mă angajez la un magazin de succes, cu mult trafic si cu haine in genul pe care voiam eu să le vînd. Si asa am ajuns ca vînzator la ZARA Băneasa. Aici au fost alte peripetii pe care ți le voi povesti intr-un articol viitor.
După aproape 4 ani plini de experiente frumoase la ZARA, am vrut altceva. Intre timp, relatia cu tatal meu bun se resudase si am decis să ocup o funcție de conducere in firma lui.

Construiam, invatam, castigam, insa ceva imi lipsea. Domeniul meu in care lucram cu pasiune, si anume domeniul vestimentar. Dupa ce am castigat ceva bani si o noua experienta in firma tatalui meu, dupa 4 ani, am decis ca este timpul sa merg pe drumul meu.

Si, in sfarsit visul meu s-a implinit. La 29 de ani am deschis magazinul 6AM Look.

 

Aici mi-am dat seama ca mintea vrea ceva dar inima stie mai bine ce vrei de fapt. Spun asta deoarece inaintea acestui magazin, in aceeasi proprietate, am avut o incercare esuata cu un spatiu de birouri in stil coworking. Se pare ca nu era pentru mine oricat imi doream sa mearga. Spun asta deoarece afacerea cu hainele a decurs mult mai bine decat mi-am stabilit in planul de afaceri.

In doi ani am reusit sa consiliem si sa imbracam peste 500 de miri din 6 judete si peste 1000 de clienti. Vin la noi deoarece ei stiu ca ne intereseaza in primul rand ultra-satisfactia clientului. Vrem ca omul care ne calca pragul sa plece bine imbracat si extra-multumit. Asta e fundamentul succesului 6AM Look. Evident ca nu este de ajuns doar asta insa este o mentalitate vitala pentru orice afacere.

O alta serie de beneficii care contribuie la rezultatele bune ar fi:
• Oferim tinute complete (de la sosete la papion)
• Facem ajustari exact pentru corpul fiecaruia
• Stim cu ce se mananca domeniul
• Suntem rabdadori. Stam cu persoana si o zi intreaga daca e nevoie
• Avem croitor intern pentru urgente si colaboram cu 5 croitori externi cu o bogata experienta provenita din tari precum Italia si Anglia.
....si altele pe care te las sa le descoperi aici.

Daca vrei sa stii mai multe despre noi, aici este siteul nostru 6AM Look

Acum, las porcul pentru cine stie si ii place iar eu ma ocup, cu pasiune si cu aproape 20 de ani de experienta, de imaginea ta.

Pentru o mai buna aprofundare a vestimentatiei masculine iti las linkul de pe youtube unde te astept cu peste 30 de videouri Click aici ;)

Tinem aproape!
P.S. Orice intrebare este binevenita ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *